Goudprijs

De goudkoers is aan het stijgen en de waarde van goud is hierdoor ook toegenomen. Dit wil zeggen dat uw goud nu meer waard is dan toen de goudkoers lager stond. Deze koers geeft aan hoeveel goud waard is op basis van het gewicht en correlatie met de tijdsperiode. Hoeveel deze koers een goede indicatie geeft, kan het soms ook verwarring opleveren voor consumenten omdat klanten nooit deze waarden krijgen bij de verkoop.  

De goudkoers geeft als het ware prijzen weer op basis van grote hoeveelheden, oftewel groothandelshoeveelheden goud. Er is hierbij geen rekening gehouden met omsmelt en behandelingskosten. Maar in de praktijk, bij de individuele verkoop van een klant gaat het om een kleine hoeveelheid “oud goud”. Deze stukken moeten nog omgesmolten worden tegen een prijs. Bij smelterijen gaat het omsmelten pas vanaf een bepaald gewicht. Naast het smelten dient er ook nog een analyse plaats te vinden van het goud, wat bepaalt welke karatage het goud is etc. 

Momenteel staat goud historisch hoog, maar zoals het geval is bij elke koers, kan deze gaan fluctueren. Voor de inkoper van het oud goud een risico dus. Als een inkoper de goudprijs zou geven zouden ze al per direct verlies draaien op basis van het hiervoor genoemde, en dan komt er nog het risico bij van een eventueel dalende goudkoers. 

Laat u niet verleiden door inkopers die claimen dat ze de actuele goudkoers betalen bij het inleveren van oud goud. Vaak worden klanten juist teleurgesteld omdat deze statements worden gebruikt om klanten binnen te halen, terwijl de realiteit anders blijkt te zijn. 

Het is belangrijk dat inkopers de tijd voor u nemen en eerlijke prijzen geven voor uw goud. Naast het inkopen van sieraden en diamanten, kopen de experts van Diamant Centrum ook goud in. U kunt verzekerd zijn van eerlijk advies en een goede prijs voor uw goud. Daarnaast ontvangt u direct het geld contant of op uw bankrekening. Heeft u vragen over het verkopen van uw oud goud, neem dan contact op met Diamant Centrum voor een vrijblijvend gesprek of lees meer op onze pagina “goud verkopen“.

Maak vandaag nog een afspraak bij Diamant Centrum en we zien u graag snel op bezoek!