Sieraden verkopen

Sieraden laten taxeren en verkopen door onze experts

Sieraden laten taxeren en verkopen door onze experts

Verkoop uw kostbare sieraden bij Diamant Centrum voor de beste prijs! Dankzij ons uitgebreide netwerk van juweliers, antiquairs en verzamelaars kunnen we uw oude sieraden en juwelen snel en voor een optimale prijs verkopen. Via ons wereldwijde platform bereiken we vermogende klanten over de hele wereld, waaronder opkomende markten zoals China, Rusland en Amerika. Neem snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en laat ons het werk voor u doen!

 

Voor het verkopen van diamanten, juwelen of sieraden is het belangrijk om op enkele zaken te letten om de beste prijs te krijgen. Op onze website vindt u alles over de taxatie van uw sieraden en hoe de diamant inkoop in zijn werk gaat.
Maak nu een afspraak

Taxatie en inkoop van uw sieraden bij Diamant Centrum

Taxatie en inkoop van uw sieraden bij Diamant Centrum

Bent u op zoek naar een gespecialiseerde taxateur of wilt u uw diamanten en juwelen verkopen? Bij Diamant Centrum krijgt u een betrouwbare en gratis taxatie. Wij bieden een veilige en discrete omgeving en zorgen voor een eerlijke prijs. Vaak kunt u nog dezelfde dag terecht voor een taxatie door een van onze experts. En als u besluit te verkopen, regelen onze ervaren medewerkers de inkoop, waarbij u direct contant of per bank wordt uitbetaald. Maak een afspraak en laat uw sieraden door onze expert taxeren. Onze eigenaar heeft een achtergrond in een gerenommeerde juweliersfamilie en beschikt over jarenlange expertise, waardoor wij uw sieraden nauwkeurig op waarde kunnen schatten.

Als u een sieraad heeft gekregen of geërfd, dan is het vaak lastig om de precieze waarde in te schatten. U bent daarom misschien geneigd akkoord te gaan met het bod van een inkoper, maar dit bod is niet altijd juist. Het is dus belangrijk om altijd een gecertificeerde diamant expert in de arm te nemen, die u een eerlijke prijs voor uw juwelen zal bieden. 

Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren waar u op kunt letten. Bij goud wordt de prijs onder andere bepaald door het gewicht en het aantal karaat. Op uw sieraad staat een merk, waaraan u het aantal karaat kunt aflezen. 

De waarde van diamanten wordt bepaald aan de hand van de kleur, karaat en zuiverheid en helderheid van de diamant.

Onze ervaren taxateurs kijken niet alleen naar het gewicht, maar beoordelen uw oude sieraden als geheel, wat resulteert in een hoge prijs voor uw antieke juwelen. Ontdek de basis van een goede taxatie en deel onze kennis van antieke juwelen.

Antieke sieraden zijn onze specialiteit. Bij Diamant Centrum Amsterdam bepalen we nauwkeurig de waarde van uw oude sieraden en bieden altijd een eerlijke prijs. We kopen tweedehands juwelen in, herstellen ze en bieden ze aan liefhebbers aan. Heeft u oude sieraden waar u niets mee doet, of heeft u een erfenis ontvangen en wilt u de waarde weten? Onze experts staan voor u klaar.

Factoren die de waarde bepalen van uw antieke juwelen

Leeftijd en stijl
De leeftijd van een antiek sieraad en de stijl waarin het is uitgevoerd bepalen voor een gedeelte de waarde. Voor een gedeelte, want de staat waarin het sieraad verkeerd speelt namelijk ook een rol. Bovendien is het gebruikte materiaal waaruit het juweel is vervaardigd ook nog belangrijk. Dit kan bijvoorbeeld witgoud, goud of zilver zijn, zelfs een combinatie hiervan is mogelijk. Maar dit is nog niet alles.

Juwelen en edelstenen
De aanwezigheid van één of meerdere (half)edelstenen spelen uiteraard ook mee in de waarde en de verkoopprijs. Heeft u een antieke gouden ring met robijn of saffier of antieke oorbellen met smaragd of diamanten? Om de waarde van een antieke ring of oorbellen te kunnen bepalen kijken wij gedetailleerd naar uw de diamanten en edelstenen in uw sieraad. Veel oude klassieke juwelen zijn namelijk ook echte juweeltjes om te zien. Door de hoge leeftijd zijn sommige sieraden bijzonder zeldzaam en vertegenwoordigen alleen al daarom een hoge waarde.

Ontdek wat u kunt verkopen
Misschien heeft u al jarenlang een doosje met vergeten sieraden in huis. Zelfs als een antiek bloedkoralen sieraad niet helemaal uw smaak is, kan het nog steeds waardevol zijn, vooral als het met liefde en vakmanschap is gemaakt. Voor een vrijblijvende taxatie en inkoop van klassieke sieraden kunt u altijd een afspraak maken bij ons kantoor in Amsterdam.

Verschillende stijlen en stromingen
Bij Diamant Centrum zijn we bekend met verschillende stijlen en stromingen in antieke juwelen en sieraden. Sierlijke gouden armbanden uit de jugendstil periode en art deco oorbellen met abstracte vormgeving zijn erg in trek bij verzamelaars. Wist u trouwens dat antieke sieraden niet altijd van goud zijn? Ook authentieke zilveren hoedenspelden, sluitingen of broches kunt u bij ons aanbieden voor een goede prijs en deskundige taxatie.

Deskundige taxatie
Heeft u antieke juwelen die u niet meer draagt? Onze gecertificeerde taxateurs vertellen u graag wat ze waard zijn en bieden u direct de beste prijs als u besluit ze te verkopen, zowel contant als per bank. Kom snel langs voor uw taxatie bij Diamant Centrum!

Gespecialiseerd in Art Deco
Bijzonder gespecialiseerd zijn wij in Art Deco Sieraden, afkomstig uit de jaren ’20 en ’30. Deze juwelen zijn elegant en hebben een exclusieve uitstraling. Alleen de echte kenner herkent en waardeert Art Deco juwelen direct, wat vaak resulteert in een waarde ver boven de goud- en diamantprijs. Diamant Centrum is altijd op zoek naar deze exclusieve juwelen en biedt daarom uitzonderlijk hoge prijzen. We zijn met name geïnteresseerd in gouden of platina Art Deco sieraden met diamanten, evenals Art Deco sieraden met bijzondere edelstenen zoals Robijn, Saffier en Smaragd.