Wat is een investeringsdiamant?

U heeft er wellicht van gehoord, maar wat betekent de term “investeringsdiamant” nou precies? In de beleggingswereld wordt vaak geadviseerd om uw portefeuille van investeringen te diversifiëren. Hiermee wordt bedoeld dat u in plaats van alleen aandelen en obligaties komt u uw investeringen uitspreiden. Diamant kan hierin een hele goede optie zijn.

Een investeringsdiamant is een diamant die een aanzienlijke garantie op verkoopbaarheid biedt en daarom ook interessant is als investeringsobject.

Voor diamanten als investering geldt het streven naar perfectie in een steen. Denk hierbij weer aan de 4C’s, en hoe dit spectrum relevant is voor de waarde van een steen. Voor diamanten is een “perfecte” steen een steen die wit is, vanaf minimaal 1 karaat in gewicht, mooi geslepen is en bovenal een goede zuiverheid heeft. Bij dergelijke stenen is het ook essentieel om een certificaat van een top en erkend laboratorium te hebben bij de steen, omdat dit een waarborg is van de 4C’s behorende bij de steen.

Als u op zoek bent naar een investeringsdiamant is het ook te adviseren om in zee te gaan met een specialist. Probeer online veilingen te vermijden en ga liever voor een expert die u kan adviseren met betrekking tot uw investering. Iemand die tijd voor u neemt, u vragen kan beantwoorden en tenslotte, iemand die een expert is in zijn/haar vakgebied.

Bij Diamant Centrum, zijn we experts in diamanten en ondersteunen wij u graag in u zoektocht naar een investeringsdiamant. Met jarenlange ervaring in het inkopen/verkopen van diamanten, en als onderdeel van de Diamantbeurs, is Diamant Centrum de plek voor u.

Maak vandaag nog een afspraak bij Diamant Centrum en we zien u graag snel op bezoek!