Het inconische merk Rolex

Iedereen heeft weleens van een Rolex horloge gehoord. Het merk, met als kenmerk een kroon, staat symbool voor luxe, en de bekendheid van Rolex is tot op de dag van vandaag ijzersterk. Het maakt niet uit of het vintage modellen betreft of splinternieuwe varianten, Rolex horloges blijven in waarde stijgen.

Een van de meest klassieke modellen van de Rolex is de befaamde Oyster. In 1926 werd deze klassieker voor het eerst geïntroduceerd, met als unique selling point een waterdichte en schokbestendige horlogekast. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verhuisde het merk naar Zwitserland, waar het zich ging richten op een rijke clientèle. Deze waren onder de indruk van de horloges die gemaakt waren van de meest waardevolle materialen, zoals goud, platina en diamant.

Een aantal jaar later, bracht het merk een paar van zijn meest iconische stijlen uit, zoals de Datejust en de Submariner. Of het halverwege de vorige eeuw was of vandaag de dag, deze modellen dateren niet, en dat is ook een van de redenen dat ze hun waarde zo behouden. Het zijn tijdloze klassiekers, vervaardigd uit mooie materialen.

Heeft u een Rolex, en wilt u deze graag verkopen, dan bent u bij Diamant Centrum aan het juiste adres. Onze experts hebben jarenlange ervaring in het taxeren van Rolex horloges, zowel modern als vintage. Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen of uw horloge verkopen, kom dan langs bij Diamant Centrum.

Maak vandaag nog een afspraak bij Diamant Centrum en we zien u graag snel op bezoek!