Diamanten Verkopen

Heeft u thuis briljanten of juwelen die u niet gebruikt? Wissel ze in voor geld door een afspraak te maken bij Diamant Centrum in Amsterdam. U kunt gratis uw briljanten en juwelen laten taxeren door gecertificeerd personeel. Daarna beslist u zelf of u ze wilt verkopen. Zo krijgt u een officiële taxatie zonder naar niet-gecertificeerde juweliers of wisselkantoren te hoeven gaan.

Maak nu een afspraak

Voordelen briljant taxatie bij Diamant Centrum

U wordt snel geholpen. Meestal kunt u na het bellen voor een afspraak dezelfde dag terecht.

Wij werken met een laboratorium voor specifieke, kostbare diamanten en edelstenen.

Briljant taxatie of taxatie van uw juwelen of sieraden is gratis en vrijblijvend.

Taxatie zal plaatsvinden in een veilige en besloten omgeving.

Het lidmaatschap van de diamantbeurs Amsterdam staat voor vakkennis en betrouwbaarheid.

Het personeel gaat zeer discreet te werk.

Alle diamant experts zijn gecertificeerd en lid van de diamantbeurs.

Wilt u uw briljant of sieraden verkopen, dan kan Diamant Centrum u goed van dienst zijn.


Wat bepaalt de waarde van een briljant?

De kwaliteit van een diamant met briljanten slijpvorm wordt bepaald door de zogenaamde 4 C’s. Dit is een algemeen geaccepteerd beoordelingssysteem die de meeste diamantairs gebruiken.

Cut – Slijpkwaliteit
De slijpvorm, in dit geval briljant, is heel belangrijk voor de prijs diamant. Het is namelijk de vorm die de mate van glans en schittering bepaald. Hoe beter geslepen, hoe meer de diamant zal schitteren.

Carat – Karaat
Dit is het gewicht van de diamant en is belangrijk om de prijs diamant vast te stellen. Hierbij wordt uitgegaan dat 0,2 gram 1 karaat is.

Color – Kleur
In de diamantwereld wordt gebruik gemaakt van een internationaal geaccepteerde kleurenset, de zogenaamde meesterset om de juiste kleur van de diamant te bepalen.

Clarity – Zuiverheid
Met een vergrootglas dat 10x vergroot kan de diamantair bepalen hoeveel onzuiverheden de diamant bevat. Hoe meer onzuiverheden hoe minder waard de diamant zal worden.

 

Extra info

Diamant Certificaten


Internationale Certificaten

In het wereldwijde diamant circuit gelden alleen de Hoge Raad (HRD), G.I.A en I.G.I als vertrouwde certificering laboratoria. Voor alle andere certificaten geldt dat de kwaliteit niet gegarandeerd is. Indien u een officieel certificaat van de bovengenoemde certificering bureaus heeft, is de kwaliteit gegarandeerd. Tenzij het certificaat niet ouder is dan 10 jaar. Als u ons een foto van het certificaat stuurt, kunnen wij gelijk een nauwkeurige bieding doen op uw diamant. Ook als het certificaat ouder is dan 10 jaar, dient het nog steeds als een zeer nauwkeurige indicatie.


Andere Certificaten

Als u een certificaat bezit van een ander laboratorium of wellicht van de verkoper, dan is de kwaliteit niet gegarandeerd. Wij verzoeken u dan vriendelijk om een afspraak te maken om de diamant te laten zien bij ons op kantoor. Op basis van het certificaat kunnen wij slechts een grove indicatie geven, want een klein verschil in de kwaliteit kan een groot verschil betekenen voor de inkoopwaarde van de diamant. Dit betekent dat de diamant inkoopprijs zowel hoger als lager kan zijn dan de indicatie. Het is vanzelfsprekend dat u nooit verplicht bent om uw diamant te verkopen wanneer u bij ons langskomt.


Taxatierapporten

Een taxatierapport is een beoordeling van uw diamant of sieraad door een specialist (bijvoorbeeld een diamantair of juwelier). Op een volledig taxatierapport staan alle eigenschappen van een diamant vermeld, zoals beoordeeld door de taxateur. In de meeste gevallen is de taxateur ten goede trouw en doet hij een zo accuraat mogelijke beoordeling. Het blijft echter een inschatting van een enkel persoon en is de kwaliteit niet gegarandeerd zoals bij de bovengenoemde certificering laboratoria. Als u een taxatierapport heeft, dan kunnen wij op basis daarvan vaak een goede indicatie geven van de prijs. Wel zullen wij de diamant zelf nogmaals beoordelen om de exacte kwaliteit en de daarbij behorende waarde te bepalen.


Taxatiewaarde

Op een taxatierapport staat ook altijd de waarde van de diamant genoemd. In de meeste gevallen betreft het de aanschafwaarde (verkoopbedrag). Dit zal dienen als uitgangswaarde voor de verzekering bij verlies of diefstal. Echter, dit bedrag is vaak vele malen hoger dan de inkoopwaarde (handelswaarde) van de diamant. Dit heeft ermee te maken dat er in de verkoopprijs allemaal verborgen kosten zitten, zoals de winstmarge, bedrijfskosten, arbeidsloon enzovoorts. Op het moment dat u de diamant wilt verkopen zult u er rekening mee moeten houden dat de inkoopwaarde lager is dan wat er ooit voor betaald is.