Als u de term diamant of de term briljant hoort, dan komen de schitterende stenen al snel voor de geest. Vaak worden de termen verwisseld en door elkaar gebruikt, maar toch zijn het woorden die verschillende dingen aanduiden.

Diamant is de term voor de edelsteen die wij allemaal kennen, die gebruikt wordt in verlovingsringen en andere sieraden. De term briljant duidt op de naam van de alom bekende slijpvorm. De termen zijn dus niet hetzelfde, omdat een diamant zoals u heeft gezien, ook in een andere vorm geslepen kan worden. Wel is het zo dat de vorm briljant de meest voorkomende slijpvorm is bij diamanten.

De briljante slijpvorm is in het begin van de 19e eeuw ontdekt door Tolkowsky. Door de jaren heen is de briljante vorm geëvolueerd tot de vorm die wij nu kennen: een steen met 57 facetten die geoptimaliseerd zijn om het licht te breken en de bekende schittering te geven. Heeft u nog vragen over uw diamant of heeft u een diamant die u graag wilt verkopen? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze experts. Onze experts helpen u graag verder en beantwoorden alle vragen over uw diamant.

Maak vandaag nog een afspraak bij Diamant Centrum en we zien u graag snel op bezoek! Of lees nog één van onze blogs!