Diamant Certificaten2018-11-19T05:29:50+00:00

Internationale Certificaten

In het wereldwijde diamant circuit gelden alleen de Hoge Raad, G.I.A en I.G.I als vertrouwde certificering laboratoria. Voor alle andere certificaten geldt dat de kwaliteit niet gegarandeerd is. Indien u een officieel certificaat van de bovengenoemde certificering bureaus heeft dan is de kwaliteit gegarandeerd, mits het certificaat niet ouder is dan 10 jaar. Als u ons een foto van het certificaat stuurt kunnen wij gelijk een zeer nauwkeurige bieding doen op uw diamant. Ook als het certificaat ouder is dan 10 jaar, dient het nog steeds als een zeer nauwkeurig indicatie.

Andere certificaten

Als u een certificaat bezit van een ander laboratoria of wellicht van de verkoper, dan is de kwaliteit niet gegarandeerd. Wij verzoeken u dan vriendelijk om een afspraak te maken om de diamant te laten zien bij ons op kantoor. Op basis van het certificaat kunnen wij slechts een zeer grove indicatie geven, want een klein verschil in de kwaliteit (bijvoorbeeld de kleur of zuiverte van de diamant) kan een groot verschil betekenen voor de inkoop waarde van de diamant. Dit betekent dat de diamant inkoop prijs zowel hoger als lager kan zijn dan de indicatie. Het is vanzelfsprekend dat u nooit verplicht bent om uw diamant te verkopen wanneer u bij ons langskomt, ook niet als het de indicatie van ons het daadwerkelijke inkoop bedrag is dat wij voor de diamant betalen.

Taxatierapporten

Een taxatierapport is een beoordeling van uw diamant of sieraad door een specialist (bijvoorbeeld een diamantair of juwelier). Op een volledig taxatierapport staan alle eigenschappen van een diamant vermeldt, zoals beoordeeld door de taxateur. In de meeste gevallen is de taxateur ter goede trouw en doet hij een zo accuraat mogelijke beoordeling. Echter, het blijft een inschatting van een enkel persoon en derhalve is de kwaliteit niet gegarandeerd zoals bij de bovengenoemde certificering laboratoria. Als u een taxatierapport heeft, dan kunnen wij op basis daarvan vaak een goede indicatie geven van de prijs, maar wij zullen de diamant zelf nogmaals beoordelen om de exacte kwaliteit en de daarbij behorende waarde te bepalen.

Taxatiewaarde

Op een taxatierapport staat ook altijd de waarde van de diamant genoemd. In de meeste gevallen betreft het de aanschaf waarde (verkoop bedrag) aangezien dit ook zal dienen als uitgangswaarde voor de verzekering bij verlies of diefstal. Echter, dit bedrag is vaak vele malen hoger dan de inkoop waarde (handelswaarde) van de diamant. Dit heeft ermee te maken dat er in de verkoopprijs allemaal verborgen kosten zitten, zoals de winstmarge, bedrijfskosten, arbeidsloon enzovoorts. Op het moment dat u de diamant wilt verkopen zult u er rekening mee moeten houden dat de inkoopwaarde aanzienlijk lager is dan wat er ooit voor betaald is.

Maak nu een afspraak!