Gratis taxaties & inkoop

Wilt u weten wat uw diamanten waard zijn?

1. Bel voor een afspraak

U kunt meestal dezelfde dag nog bij ons terecht.

2. Bezoek Diamant Centrum

Neem uw diamanten en juwelen mee voor een gratis taxatie.

3. Verkoop uw diamanten

Wij betalen contant of maken direct over per bank.

“Na een deskundige taxatie heb ik de sieraden met diamanten verkocht voor een hele goede prijs.
Aanrader!”

Neem nu contact op!
Neem nu contact op!

Antieke juwelen

Antieke sieraden zijn in de wereld van juweliers en diamantairs een specialisatie. Diamant Centrum Amsterdam heeft de expertise en de ervaring in huis om de waarde van uw ouderwetse sieraden exact te bepalen. Hierdoor krijgt u, met een taxatie bij onze inkoop van antieke juwelen, dan ook altijd een reële en goede aanbieding. Wij kopen namelijk 2e hands juwelen in om ze, na het herstellen in originele staat, aan te bieden aan liefhebbers en verzamelaars. Bent u in het bezit van ouderwetse ringen of armbanden waar u eigenlijk niets mee doet en wilt u deze verkopen? Of heeft u onlangs een erfenis ontvangen van oud-Hollandse sieraden en wilt u weten wat hiervan de waarde is? Onze experts informeren u graag.

Kennis van antieke juwelen

Onze betrouwbare taxateurs kijken bij de waardebepaling van oudere sieraden niet alleen naar het gewicht, maar naar het sieraad in zijn geheel. Hierdoor krijgt u bij ons altijd een zeer hoge prijs voor uw antieke juwelen. Wilt u weten waarop een goede en deskundige taxatie is gebaseerd? Onze kennis van antieke juwelen delen we graag met u.

Leeftijd en stijl

De leeftijd van een antiek sieraad en de stijl waarin het is uitgevoerd bepalen voor een gedeelte de waarde. Voor een gedeelte, want de staat waarin het sieraad verkeerd speelt namelijk ook een rol. Bovendien is het gebruikte materiaal waaruit het juweel is vervaardigd ook nog belangrijk. Dit kan bijvoorbeeld witgoud, goud of zilver zijn, zelfs een combinatie hiervan is mogelijk. Maar dit is nog niet alles.

Juwelen en edelstenen

De aanwezigheid van één of meerdere (half)edelstenen spelen uiteraard ook mee in de waarde en de verkoopprijs. Heeft u een antieke gouden ring met robijn of saffier of antieke oorbellen met smaragd of diamanten? Om de waarde van een antieke ring of oorbellen te kunnen bepalen kijken wij gedetailleerd naar uw de diamanten en edelstenen in uw sieraad. Veel oude klassieke juwelen zijn namelijk ook echte juweeltjes om te zien. Door de hoge leeftijd zijn sommige sieraden bijzonder zeldzaam en vertegenwoordigen alleen al daarom een hoge waarde.

Liefde en vakmanschap

Heeft u al jaren een doosje met oude en bijna vergeten sieraden in huis? Zelfs al is bijvoorbeeld een antiek bloedkoralen sieraad niet uw smaak, kan het nog steeds bijzonder waardevol zijn. Vooral als het kleinood is vervaardigd met liefde en vakmanschap. Wilt u hier meer over weten? Voor de taxatie en inkoop van klassieke sieraden mag u bij ons kantoor in Amsterdam altijd een vrijblijvende afspraak maken, geheel zonder kosten en verplichtingen.

Verschillende stijlen

Bij het Diamant Centrum in Amsterdam zijn we op de hoogte van verschillende stijlen en stromingen in antieke juwelen en sieraden. Sierlijk ontworpen gouden armbanden uit de jugendstil periode en antieke art deco oorbellen met abstracte vormgeving zijn bijzonder gewild door beleggers. Wist u trouwens dat een antiek sieraad helemaal niet altijd van goud is vervaardigd? Ook authentieke zilveren hoedenspelden, sluitingen of broches kunt u namelijk gewoon bij ons aanbieden. Wilt u uw ouderwetse sieraden verkopen? Voor een goede verkoopprijs en een deskundige taxatie kunt u altijd op ons rekenen.

Heeft u antieke juwelen waar u momenteel niets mee doet? Onze gecertificeerde taxateurs vertellen u wat uw sieraden waard zijn en bieden u (Indien gewenst) gelijk de beste prijs als u besluit ze te verkopen. Uitbetaling kan zowel contact als per bank. Kom snel langs voor uw taxatie. Tot snel bij Diamant Centrum!

maak nu een afpsraak!